Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ MAIL ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


ΚΑΤΕΠΕΊΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΉ ΕΞΈΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΆ ΨΕΥΔΏΝ ΕΙΔΉΣΕΩΝ ΔΙΈΤΑΞΕ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΈΝΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΏΝ ΕΛΈΝΗ ΡΆΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΎΜΑΤΑ ΣΤΟ INTERNET ΠΩΣ Η ΕΛΛΆΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΕΊ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΊΟΥ.Η φημολογία ξεκίνησε στο διαδίκτυο με μία επιστολή υποτιθέμενου υψηλόβαθμου στελέχους τράπεζας που υποστηρίζει, με ανάλυση που δεν στέκει ούτε σε καφενείο, πως η χώρα πάει ολοταχώς σε πτώχευση.
Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών ζήτησε από το τμήμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος να εντοπίσει τον συντάκτη και να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φανοποιός ο αποστολέας του e -mail για τη χρεοκοπία
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1944922

Εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο αποστολέας του περιβόητου e-mail με τις δήθεν πληροφορίες περί χρεοκοπίας της χώρας στις 25 Μαρτίου, που αναρτήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πανικό σε χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 40χρονο φανοποιό από την Κρήτη, ο οποίος φέρεται ότι παραδέχτηκε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα ολοκληρωθεί μόλις η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραλάβει και τυπικά την επιβεβαίωση για τα ηλεκτρονικά του ίχνη από την πάροχο του ίντερνετ. Εν συνεχεία η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο 40χρονος, στο e-mail που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, εμφανιζόταν ως τραπεζικό στέλεχος και απέδιδε τις πληροφορίες περί επικείμενης χρεοκοπίας σε εσωτερική πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, από άτομα του υπουργείου Εσωτερικών είχε πληροφορηθεί ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ενώ τις «πληροφορίες του» περί χρεοκοπίας τις απέδιδε σε «συναδέλφους του» του τραπεζικού κλάδου, σε δημοσιογράφους και σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Στο e-mail έγραφε ότι δημοσιοποίησε όσα γνώριζε, επειδή αυτό υπαγόρευε η συνείδησή του. Προέτρεπε μάλιστα και τους αναγνώστες του email να κάνουν το ίδιο και να το διαδώσουν.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.


ΥΓ. ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΔΡΙΜΥΚΛΑΒΩΝ....
ΦΑΝΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΛΗΡΩΝ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΝ...