Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Φωτιά σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων!

Δύο αυτοκίνητα, Βολιωτών, που ήταν σταθμευμένα έξω από τα σπίτια τους (το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς) και πέντε κάδους απορριμμάτων, μετέτρεψαν σε στάχτη άγνωστοι δράστες, που ξεκίνησαν τη «δράση» τους μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα χθες και σταμάτησαν λίγο προς τις 7 το πρωί.
Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διεξάγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ζήτησε και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας... Βόλου.

Τα αυτοκίνητα
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 4.50 ξημερώματα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο καλυμμένο με κουκούλα (τη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου - Πελίου) μάρκας Audi, με αριθμό κυκλοφορίας ΒΟΜ 4632, όμως ο ιδιοκτήτης βγήκε από το σπίτι και έσβησε τη φωτιά, που ξεκίνησε από την πίσω πλευρά της κουκούλας, πριν προλάβει να πάει επί τόπου η Πυροσβεστική και με ελάχιστες ζημιές. Ακόμη, στις 4.45 προφανώς οι ίδιοι δράστες έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο επαγγελματικό όχημα, που ήταν σταθμευμένο, επί των οδών Πουρίου - Κατηχωρίου.
Το αυτοκίνητο ήταν επαγγελματικό, ανήκε σε εργολάβο και είχε αριθμό κυκλοφορίας ΒΟΚ 2236 ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι κάδοι
Το μεταξύ, από τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα χθες, μέχρι τις 7 το πρωί, οι πυροσβέστες βρισκόταν διαρκώς σε κίνηση, καθώς οι ίδιοι δράστες, όπως εικάζεται, έβαζαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία, με αποτέλεσμα πέντε απ’ αυτούς να γίνουν παρανάλωμα του πυρός. Ειδικότερα δυο κάδοι κάηκαν στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως-Κύπρου και οι υπόλοιποι τρεις στις οδούς Ραιδεστού, Κυρίλλου και Αγίου Δημητρίου.


Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με δύο υδροφόρα οχήματα και έξι πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια: