Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Πλήθος πιστών συρρέει στις εκκλησίες της Μαγνησίας

Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 8.30 π.μ. στους Ιερούς Ναούς ,θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στις 10.30 ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

Ο κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει... στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Όπως είναι γνωστό εξάλλου, η Τελετή της Αποκαθηλώσεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος, κατά την παράδοση, στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς, στις 3 μ.μ., από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον οποίο θα πλαισιώνει ο Ιερός Κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

Ο Επιτάφιος Θρήνος
Την Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία μας παρουσιάζει τη Θεόσωμο Ταφή του Χριστού. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στα δύο Κοιμητήρια της πόλης μας και θα λιτανεύσει τον Επιτάφιο ανάμεσα στα μνήματα.
Συγκεκριμένα, στη 1.30 μ.μ. θα χοροστατήσει στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο και τις 6 μ.μ. στο παλαιό Κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας.


Στις 7.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια θα ψάλει Βυζαντινός χορός, υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος κ. Μιχαήλ Μελέτη.


Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την παραλία του Βόλου, όπου θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και Μεταμορφώσεως Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: