Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Σφοδρή επίθεση Πάγκαλου σε ΝΔ και Καραμανλή


Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της ΝΔ, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, εξαπολύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ο οποίος, με αφορμή τα όσα του αποδόθηκαν από την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", επαναλαμβάνει ότι "ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της... Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο".
Αντίθετα, τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπροέδρου, ο κ. Πάγκαλος έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Economic Observer στις 9 Ιουλίου 2010, στην οποία δήλωσε: "Οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο".

Επίσης υπενθυμίζει ότι στην ελληνική Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στις 22 Δεκεμβρίου 2010 έχει δηλώσει: "Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα".

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος εξαπολύει επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι "αφού επιμένει να συζητήσουμε περί «τεμπέληδων» και «τεμπελιάς», δεν θα της στερήσουμε αυτή την δυνατότητα".

Στο πλαίσιο αυτό κάνει μνεία της πρόσφατης δήλωσης του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, σύμφωνα με την οποία "ο Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε: Ασ΄ το γι΄ αργότερα".

Η "μνημειώδης" αυτή φράση, αναφέρει, "αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του", προσθέτοντας ότι: "Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι΄ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή".

"Μετά το 2007, όταν η οικονομία της χώρας διαλυόταν και τα δάνεια μαζί με το έλλειμμα αυξάνονταν εκτός ελέγχου, ο Τύπος ακόμα και ο φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ, αναπαρήγε διαρκώς την εικόνα ενός πρωθυπουργού που προτιμούσε να συζητά και να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε", συμπληρώνει.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση της αντιπροεδρίας αναφέρει: "Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του, αφού στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου, είπε ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Βεβαίως μετά η δήλωση διευκρινίσθηκε αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Η αγωνία του να πάρει αποστάσεις από την " καταραμένη" πενταετία 2004- 2009 της νωθρότητας, της διαφθοράς και της καταστροφής, τον έχει οδηγήσει να διασπάσει το κόμμα του, να ανεβάσει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, να έρθει σε ρήξη με τους "καραμανλικούς" και να συναγωνίζεται τους " Αληθινούς Φιλανδούς" σε αντιευρωπαϊκές λογικές και πρακτικές".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολίασε νωρίτερα ότι "περιμένω να δω πιο ξεκάθαρη δήλωση", αναφερόμενος στη διάψευση του δημοσιεύματος της "Χουριέτ" από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: