Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Από το Λονδίνο το e-mail για την αναδιάρθρωση


Στο Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον αποστολέα του e-mail περί «πασχαλινής» αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το μήνυμα εστάλη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές θυγατρικής εταιρείας, μεγάλου διεθνούς Τραπεζικού Ομίλου, που έχει έδρα το Λονδίνο.
Αμέσως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, μέσω του Διαδικτύου. Παράλληλα, ζήτησε μέσω της EUROPOL τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, αφού το ηλεκτρονικό μήνυμα είχε αποσταλεί σε μεγάλο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου και ειδικότερα σε παράγοντες της... Χρηματιστηριακής μας Αγοράς.
Η προκαταρκτική έρευνα συνεχίζεται.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Citigroup στο Λονδίνο εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι ο τραπεζικός και επενδυτικός όμιλος "δεν θεωρεί ότι παραβίασε τον νόμο".

"Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές Αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Citigroup.
Την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, είχε δώσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: