Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FOCUS


Έξι Έλληνες κατέθεσαν μήνυσαν στον εκδότη του Focus και σε άλλους 9 δημοσιογράφους
Τελικά το εξώφυλλο της Αφροδίτης της Μήλου με την άσεμνη χειρονομία στο εξώφυλλο του περιοδικού Focus, δεν θα ξεχαστεί έτσι εύκολα, καθώς ξεκίνησαν νομικές διαδικασίες κατά του περιοδικού και των εμπλεκόμενων δημοσιογράφων.
Έξι Έλληνες, από τους πολλούς, προσβλήθηκαν αποφάσισαν να λάβουν πιο δραστικά μέτρα καταθέτοντας μηνύσεις σε βάρος του εκδότη Helmut Markwort και εννέα εργαζομένων με κλήτευση που εστάλη από το πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt. Οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να βρεθούν στον Εισαγγελέα στις 29 Ιουνίου για να δώσουν εξηγήσεις, είναι ωστόσο αμφίβολο αν θα εμφανιστεί κανείς.
Οι κατηγορίες αφορούν συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή εθνικών συμβόλων, αδικήματα για τα οποία προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως και δύο χρόνια.
Ωστόσο, ο εκδότης του FocusMarkwor, δηλώνει: «Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, επειδή έχω κάνει μόνο το δημοσιογραφικό καθήκον μου» , αν και όπως παραδέχεται εκείνη την περίοδο είχε λάβει πολλές επιστολές διαμαρτυρίας από εξοργισμένους Έλληνες. Πάντως ο ίδιος δηλώνει μεγάλος φίλος της Ελλάδας και την κλήτευση για τον εισαγγελέα μάλλον θα την αναθεσει σε δικηγόρους του περιοδικού.
Θυμίζουμε, ότι το Focus είχε δημοσιεύσει το εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, ενώ ακολουθούσε η λεζάντα «Απατεώνες στην οικογένεια του Ευρώ». Στο εσωτερικό του περιοδικού, το άρθρο «Έλληνες: 2000 χρόνια απάτες», αναφερόταν στην παράδοση που φαίνεται να έχουν οι Έλληνες στην απάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: