Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Τραγική η κατάσταση στο Πλατανόρεμα


platanoremaΤραγική είναι η κατάσταση στο Πλατανόρεμα με τον δρόμο-πέρασμα από το ρέμα, στο ύψος του "Αϊ Γιαννάκη", να έχει καταρρεύσει και την γύρω περιοχή να είναι πλημυρισμένη σκουπίδια.
Όλο το υπόστρωμα έχει μετακινηθεί από το νερό παρασύροντας μέρος του δρόμου, και το πέρασμα βρίσκεται πλέον στον αέρα. Τεράστια κομμάτια τσιμέντου έχουν αποκοληθεί και βρίσκονται μέσα στο ρέμα.

Το συγκεκριμένο πέρασμα βρίσκεται νοτιοδυτικά του Πλατάνου κοντά στο εξωκκλήσι του Αϊ Γιάννη (ΑϊΓιαννάκη) και συνδέει την περιοχή με τον Παλιό Πλάτανο. Όπως μαρτυρά και η προειδοποιητική πινακίδα του Δήμου, η διέλευση οχημάτων δεν είναι δυνατή αποκλείοντας την σύνδεση των δυο αγροτικών περιοχών του χωριού του Πλατάνου.
Λίγα μέτρα πιο κάτω, τα σκουπίδια και τα μπάζα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τοπίου. Το συνεργείο του Δήμου, που βρέθηκε στην περιοχή για την διαπλάτυνση του δρόμου, έκανε στην άκρη τα σκουπίδια και τα παράτησε εκεί. Προφανώς όταν δεν βρίσκονται στη μέση του δρόμου δεν μολύνουν το περιβάλλον...
Εκτός από τις περιβαλλοντικές συνέπειες (δεν μπορείς να σταθείς από τη βρωμιά), τίθεται και θέμα πυρασφάλειας από τα σκουπίδια και τα ξερά κλαδιά που έχουν πετάξει κάποιοι ασυνείδητοι.
Τέλος, το πεταμένο στο έδαφος βαρέλι που βρίσκεται στο εξωκκλήσι του Aϊ Γιαννάκη, με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν, προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα βρωμιάς που επικρατεί σε μια όμορφη, κατά τα άλλα περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: