Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Προληπτικά μέτρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου


Aπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε δράσεις εκνέφωσης σε ορισμένες περιοχές, όπως στη Συκιά Ελασσόνας και στα κάτω Βασιλικά Φαρσάλων, για προληπτικούς κυρίως λόγους, … θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατόπιν εισήγησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για επιπρόσθετη λήψη... μέτρων, με αφορμή τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που παρατηρήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Αυτό θα γίνει αφού πρώτα προηγηθεί ενημέρωση των κατοίκων για τα μέτρα προστασίας και την εκνέφωση, σε συνεργασία πάντα με τη Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ), τα Κέντρα Υγείας, το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ), τους Δήμους και τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ από την πλευρά του ενημέρωσε για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την ατομική υγιεινή του καθενός, έτσι ώστε να προφυλαχτεί ο πληθυσμός από τα κουνούπια και συνεπώς από τον ιό. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δήλωσε πως η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσει να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: