Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Αύριο η απόφαση της ΕΠΟ

Η αγωνία των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου για το αν θα παραμείνει η ποινή του υποβιβασμού της ομάδας ή αν θα διατηρηθεί στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κρατήσει μέχρι την Παρασκευή. H Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποτελούμενη από τους κ.κ. Αθανάσιο Θέμελη (πρόεδρος), Γεώργιο Βλάσση και Σταύρο Ανδριανόπουλο θα εκδώσει την τελεσίδικη απόφασή της. Η έφεση εκδικάστηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ και ενώ από έξω βρισκόταν 1.500 περίπου... φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων» που ταξίδεψαν με πούλμαν, αλλά και ιδιωτικά μέσα, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα του Ολυμπιακού.
Εκεί περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη για το φόβο επεισοδίων, αλλά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού διαδήλωσαν ειρηνικά. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των Οργανωμένων είχαν άριστη συνεργασία με τους επικεφαλής της Αστυνομίας. Μοναδικό μελανό σημείο η επίθεση οπαδών του Παναθηναϊκού σε μεμονωμένους φίλους του Ολυμπιακού. Δύο Βολιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά, αλλά η έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που έκανε και τέσσερις συλλήψεις «πράσινων» χούλιγκαν αποσόβησε τα χειρότερα.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 11.00 και διήρκησε πέντε ώρες, διάστημα στο οποίο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περίμεναν υπομονετικά έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ.
Οι νομικοί κ.κ. Χαρμάνης και Αθανασάκης ανέλαβαν την υπεράσπιση της ΠΑΕ, ενώ ο κ. Κακαβάς αυτή του κ. Μπέου. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης στοιχήματος του ΟΠΑΠ κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, ενώ η υπεράσπιση κάλεσε ως μάρτυρες τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Ηλία Σολάκη, Στάθη Ρόκα, Γιάννη Ζαραδούκα και τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ευθύμη Γουσούλη. Ωστόσο, ο τ. πρόεδρος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος κατήγγειλε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ολυμπιακός είναι στοχοποιημένοι από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή.
Λίγο μετά την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού Βόλου κατά της πρωτόδικης απόφασης της Super League για υποβιβασμό της ομάδας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Τόρης είπε ότι η ομάδα είναι κοντά στη δικαίωση: «Όλα είναι υπέρ του Ολυμπιακού βόλου. Μόνο εικασίες είχαμε από τον κ. Κούγια. Όλα τα επιχειρήματα ήταν υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου. Αν οι δικαστές αποφασίσουν βάση του νόμου, η ομάδα θα δικαιωθεί». Σε ερώτηση κατά πόσο έπαιξε καταλυτικό ρόλο η κατάθεση των παικτών: «Όλα έπαιξαν ρόλο. Ήταν μία πολύ καλή “παράσταση” για την ομάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο για τη δικαίωση της ομάδας. Αν δεν έρθει, θα έρθει από άλλο δικαστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: