Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Kαταγγελία αναγνώστη: "Για το Χορευτό... "


"Χθες Κυριακή το πρωί με τη σύζυγο και ένα φιλικό ζευγάρι με τον γιό τους, φύγαμε από τον Αγιόκαμπο (παραλία & λιμάνι της Λάρισας), για να πάμε να γνωρίσουμε το Χορευτό του Ν. Μαγνησίας. Μετά από 1 ώρα & 40 λεπτά περίπου (είχε κυματισμό αρκετό & 4 Μποφόρ), φτάσαμε στο λιμάνι του Χορευτού.
Κάνουμε τις ανάλογες κινήσεις για να δέσουμε το σκάφος, αλλά αυτό ήταν αδύνατο, γιατί στο λιμάνι που είναι καταφύγιο, ήταν... γεμάτο λουόμενους. 

Για να μην δημιουργήσουμε αναταραχή, βγήκαμε πάλι έξω για να πάμε να δέσουμε στην παραλία μακριά από λουόμενους.

Λόγω όμως του μεγάλου κυματισμού δεν ήταν εφικτό με τίποτε.

Γυρίζουμε πάλι στο λιμάνι γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι άλλο, εκτός από το να δέσουμε εκεί.

Μπαίνοντας ξανά μέσα, και μετά από τις ανάλογες, προσεκτικές κινήσεις, να δέσουμε, λόγω των λουόμενων, που είχαν καταλάβει το υγρό στοιχείο, μας έβαλε κάποια κυρία τις φωνές πως «εδώ είναι παραλία και όχι λιμάνι», και όταν της απάντησα πως είναι στα χαρτιά ΛΙΜΕΝΙΚΟ-ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, η απάντηση ήταν να πάω να ρωτήσω τον Δήμαρχο του Χορευτού.

Επειδή δεν ήθελα να χαλάσω την Κυριακή μου, και να «τα πάρω στο κρανίο» που λένε οι νέοι, γύρισα με το σκάφος στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, μετά από άλλη 1 ώρα και 35 λεπτά με αρκετό κυματισμό. Μήπως μπορεί να μας απαντήσει ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ, (όπως μας ανέφερε η κυρία πως ξέρει πολύ καλά), τι είναι το λιμάνι του Χορευτού για να ξέρουμε και εμείς και να μην χαλάμε 3,30 ώρες καύσιμα για να ξαναέρθουμε να σας τιμήσουμε και την περιοχή."

Αναγνώστης volospress

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

apla an eisai apo larisa min ksanartheis volos-1-

Ανώνυμος είπε...

eipe enas hlh8ios voliwths..na 3anar8eis file..den eimaste oloi kafroi!kai nai n apanthsei o dhmarxos gt kai meis oi voliwtes-phlioreites exoume provlhmata tetoiou eidous me ta skafoi h tis varkes mas!!se katanow apolutos!!!

Ανώνυμος είπε...

πανε κ συ ρε τοτε αφου κατανοεις βλακα στη τηρουπολη κ ασε μας ησυχους. βολιοτικο blog κ κανουν σχολια τα τυρια δεν καταλαβενεις οτι ειναι μουφα

ilias pelion kapetanakis είπε...

1. Να ενημερώσω ότι είμαι τοπικιστής και η ματιά μου είναι εν θερμό υποκειμενική για το τόπο μου το Πήλιο, αυτό όμως δεν ισχύει και για τα μεμονωμένα άτομα που ζουν σε αυτό το τόπο και ενεργούν εις βάρος του. Από απλούς πολίτες που θα πετάξουν το σκουπίδι τους κάτω μέχρι τις αυθαιρεσίες και τις παραλήψεις των Δήμων. Καλό είναι να μη με δείτε εν ώρα επίπληξης οικολογικής παράβασης στο Πήλιο, τείνω να προάγω αυτόβουλα την αυτόφωρο σύλληψη μου.

2. Δεν τρέφω καμία «ιδιαίτερη» συμπάθεια σε κανένα blog που σχετίζετε με τον Βόλο, όπως και δεν έχω φιλικές οι επαγγελματικές σχέσεις με τους διαχειριστές τους. Αντίθετα αν η καταγγελία του “Voliotis” δεν αλλαχτεί η διατύπωση της και αν συνεχίσετε να επιμένετε ότι είναι θεμιτά διατυπωμένη τότε θα έχω πολλούς λόγους να αντιπαθώ το “blog Voliotis” και να το κράζω με κάθε ευκαιρία και κάθε μέσω που διαθέτω ως « εν θερμό τοπικιστής πολίτης».

3. Αν κανένας από τους Φίλους μου στο FB γνωρίζει ότι ο διαχωριστή στου είναι Βολιώτης θα παρακαλούσα να μου πει σε privet μήνυμα γιατί από τα δεδομένα που προκύπτουν δημιουργούνται υπόνοιες ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ! Το προφιλ Maria Antoniou όπου μυριάδες των άρθρων ανεβάζει από το “blog voliotis” Δηλώνει πόλη εργασία Larisa. Αν όχι Λαρισαία σίγουρα κατά δήλωση της με οικονομική δέσμευση στην γειτόνισσα περιοχή που χρόνια τώρα διεκδικεί τον παραλιακό τουρισμό του Πηλίου με μία « παραλία» η οποία εκεί που « έκλασε» η παραλία της Ζαγοράς δημιουργήθηκε ο Αγιόκαμπος! (Να με συγχωρούν οι Λαρισαίοι συγγενής μου που παραθερίζουν εκεί τώρα).

4. Τα επιλήψιμα σημεία στην καταγγελία είναι α. « φύγαμε από τον Αγιόκαμπο (παραλία & λιμάνι της Λάρισας)»η εντός παρένθεσης επεξήγηση λειτούργει ως γκρίζα διαφήμιση. Β. « …και να μην χαλάμε 3,30 ώρες καύσιμα για να ξαναέρθουμε να σας τιμήσουμε και την περιοχή» Τις περιόχες του Πηλίου δεν τις τιμάς με την επίσκεψη σου, γιατί μόνο το εαυτό σου τιμάς προσφέροντας του ένα από τα ομορφότερα σημεία σε όλη την Γή. Τις περιοχές του Πηλίου τις τιμάς όταν τις προστατεύεις από την οικολογική και αισθητική φθορά.

5. Τέλος οι διαμάχες δεν έχουν κανένα νόημα και ιδικά μεταξύ γειτονικών περιοχών όταν όλη μας ενεργούμε θεμιτά και δεν βάζουμε πρόσκομμα ή ζηλεύουμε τα του άλλου….


Ilias Pelion Kapetanakis