Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Για τους σεκιουρητάδες στο River Party Νεστορίου-ΚαστοριάςΓενικά τo ότι το εισιτήριο έχει κάποιους όρους από πίσω αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι αυτομάτως και νόμιμοι.
Αύριο μπορεί να αποφασίσει μια διοργανώτρια αρχή ότι πρέπει να ξεβρακωνόμαστε στην είσοδο επειδή μπορεί να λειτουργεί μέσα κάποιο κατάστημα που πουλάει εσώρουχα. Ειδικότερα αποδέχομαι τους όρους που μπορεί να έχει το εισιτήριο για το River Party από πίσω, αλλά σε καμιά αυτό δεν σημαίνει ότι ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ SECURITY! Οπότε ουσιαστικά η εταιρεία θα πρέπει αν βρει άλλο τρόπο να με ελέγξει. 

Μου δημιουργεί έκπληξη το ποσο μονομερώς προσεγγίζεις το θέμα, αφού από τη μια υπερασπίζεσαι τα νόμιμα δικαιώματα των εταιρειών εστίασης που λειτουργούν στο χώρο, αλλά μάλλον τα αναφαίρετα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών δεν σε ενδιαφέρουν. Δηλαδή μονο οι επιχειρηματίες εχουν δικαιώματα? Οι χιλιάδες πολίτες που επισκέπτονται το χωρο δεν εχουν δικαιώματα? Είναι πιο σημαντικο το δικαιωμα του επιχειρηματία να μην περάσει μπύρα απο εξω στο χωρο απο το δικο μου δικαιωμα να μην με ψαχνουν ασχετα άτομα?

Ακόμη και στη κλήση της αστυνομίας που έγινε από εμένα δεν σημαίνει ότι οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τον έλεγχο παρά μόνο αν θεωρούν ότι είμαι όντως ύποπτος για κάτι επικίνδυνο. Οι αστυνομικοί δεν είναι υπάλληλοι του υπεύθυνου ασφάλειας του River Party να τους διατάζει ψάξτε αυτόν ή τον άλλον, αλλά κάνουν την δουλειά τους όπως αυτοί θεωρούν καλύτερα λογοδοτώντας στο διοικητή τους. Σε περίπτωση δε που οι αστυνομικοί αρνηθούν να με ελέγξουν, γιατί δεν θα με θεωρούν ύποπτο και επειδή νομίμως έχω κόψει εισιτήριο η πιθανή παρεμπόδιση μου στο χώρο αποτελεί αδίκημα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: