Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Περίπου 700 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών στο Δήμο Βόλου


Περίπου 700 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών στο Δήμο Βόλου
Για άλλη μια χρονιά οι θέσεις σε παιδικούς σταθμούς είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες και από τις αιτήσεις που έγιναν, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται σχεδόν 700 παιδιά στο Δήμο Βόλου.
Σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούσαν να κάνουν ή δεν έκαναν αίτηση για διάφορους λόγους (ετεροδημότες, μεταναστόπουλα).

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και σε απαραίτητες υποδομές (κατάλληλοι χώροι και αίθουσες, παιχνίδια και λοιπός εξοπλισμός) είναι μεγάλες. Ταυτόχρονα τα τροφεία είναι στα ύψη, ως ένα ακόμη βήμα στην εμπορευματοποίηση της προσχολικής αγωγής.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, με την ΕΕ και πλέον με το Μνημόνιο και την τρόικα, δεν έχουν αφήσει όρθιο κανένα εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
Οι Δήμαρχοι των Δήμων που υλοποιούν την πολιτική του ευρωμονόδρομου σε τοπικό επίπεδο, είτε προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ, είτε σε συνεργασία με το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή το ΛΑ.Ο.Σ. έχουν προωθήσει και την εμπορευματοποίηση των παιδικών σταθμών.
Το σχέδιο "Καλλικράτης" που εφαρμόζεται στους νέους δήμους μετά τις τοπικές εκλογές έχει επιδεινώσει την κατάσταση αφού τα παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών έχουν διπλασιαστεί. Η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας, συνολικά η υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ θα γκρεμίσει και τα υπόλοιπα δικαιώματα και σε τοπικό επίπεδο.
Καλούμε τους γονείς που στερούνται και αυτού του δικαιώματος να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην υποταχθούν στη λογική "δε γίνεται  τίποτα". Να οργανώσουν την αντίδρασή τους και τον αγώνα με κατά τόπους επιτροπές, μέσα από τα συνδικάτα , τους συλλόγους  και τους μαζικούς φορείς . Με τον αγώνα τους να απαιτήσουν να γίνουν αποδεκτά όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου
Αναδεικνύεται ακόμη μια φορά η άμεση ανάγκη να εγκαταλείψουν οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί η πολιτική που εφαρμόζουν στρέφεται ενάντια στη ζωή τους.
Να διεκδικήσουμε:
•    Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στους δήμους.
•    Να ιδρυθούν άμεσα νέοι σταθμοί έτσι ώστε να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•    Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•    Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, για ασφαλείς και δωρεάν υποδομές, με το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
•    Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, της κρατικής περιουσίας. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•    Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδια.
Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ
  • Πηγή:mycitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: