Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινοπωρινή αισιοδοξία στον Ολυμπιακό


Φθινοπωρινή  αισιοδοξία  στον Ολυμπιακό 
Μπορεί  το καλοκαίρι  να  ήταν  καλοκαίρι  αγωνίας και αδικίας για  τον Ολυμπιακό  αλλά το Φθινόπωρο  μπαίνει με αισιοδοξία με τη σημερινή να είναι  μεν  μια  κρίσιμη  μέρα    για  τον Ολυμπιακό Βόλου που  περιμένει  την  επανεξέταση  του  νέου του φακέλου   από  την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά ήδη  η  αισιοδοξία επέστρεψε  και μετά τη χθεσινή  συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου στα γραφεία της ΕΠΟ.


Ως γνωστόν  αμέσως μετά το διορισμό της νέας διοίκησης από το Πρωτοδικείο και τη συγκρότησή της σε σώμα η  βολιώτικη ΠΑΕ προχώρησε στην κατάθεση του νέου φακέλου και ζητάει την επανεξέτασή του από την ΕΕΑ που  συνεδριάζει  σήμερα.
Με το νέο φάκελο που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου ζητά  να εκδοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Superleague.

Τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού για θέματα αθλητισμού ότι θα επανεξεταστεί σε νέα βάση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, μετά το διορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο Βόλου, ζητούν σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσαν  οι βουλευτές Μαγνησίας  της ΝΔ  Θανάσης Νάκος  και του ΛΑ.Ο.Σ. Παύλος Μαρκάκης.
Χθες  στην Αθήνα  υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού   Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο αντιπρόεδρος Θεόφιλος Βασιλειάδης, το μέλος του Δ.Σ. και τέως Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Τάσος Μπατζιάκας.
Στο μεταξύ θετικά μηνύματα   βγαίνουν  και  από την  η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου υπέρ της ομάδας των Τρικάλων  που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Super League.
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των Τρικάλων κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αυτή η απόφαση δημιουργεί νέα δεδομένα  τόσο για τον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και για την Καβάλα. Την απόφαση κατέθεσε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο δικηγόρος των Τρικάλων  Νίκος Αλεξίου. Ο νομικός σύμβουλος ζητά την επιστροφή του συλλόγου στη Football League, όπου ήταν τέταρτος, άρα να έχει και το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ που ολοκληρώθηκαν πριν από έναν μήνα.
Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουλίου η ΕΕΑ αφαίρεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής των Τρικάλων για πλαστή εγγυητική και στη συνέχεια η Πειθαρχική Επιτροπή της μικρής λίγκας απέβαλε την ομάδα από το πρωτάθλημα.

Η θεσσαλική ομάδα κατέθεσε αίτηση αναστολής στο Διοικητικό Εφετείο και δικαιώθηκε και βάσει αυτής της απόφασης τα Τρίκαλα θεωρούν ότι δεν υπάρχει αποβολή από το πρωτάθλημα και ζητούν να ξαναπάρουν την τέταρτη θέση, αλλά και... συμμετοχή στα πλέι οφ που έγιναν!
Η Επιτροπή Εφέσεων δεν εξέδωσε απόφαση για επιφυλακτικούς λόγους, όμως η υπόθεση δημιουργεί νέα δεδομένα για τις προσφυγές των Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν νέο φάκελο στην ΕΕΑ και λογικά  σήμερα  θα εξεταστεί.

από τον "Ζ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: