Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο διδακτήριο για το ΕΠΑΛ Βελεστίνου

    Στην ανέγερση ενός νέου διδακτηρίου για τη στέγαση του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται με τη σχολική στέγη.
Η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου μετέβη στο σχολείο, πρώτη ημέρα που λειτούργησε για τη νέα σχολική χρονιά, όπου συναντήθηκε με το νέο διευθυντή κ. Χρήστο Μαράτο αλλά και τους υπόλοιπους καθηγητές, προκειμένου να καταγραφούν  τα προβλήματα που υπάρχουν και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο επίπεδο αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης.


Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησης στις αίθουσες του σχολείου, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για την ενίσχυσή του σε επίπεδο εξοπλισμού των εργαστηρίων.
Η κ. Λαΐτσου υπογράμμισε αρχικά πως «η Δημοτική Αρχή θα δώσει μεγάλη έμφαση στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην περιοχή που αποτελεί διέξοδο για πολλούς νέους. Εξάλλου το ΕΠΑΛ Βελεστίνου είναι και το μοναδικό που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ φέτος κατέγραψε και πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις».
Στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου λειτουργούν δύο τομείς, Πληροφορικής και διοίκησης, ενώ από τη διεύθυνση του σχολείου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ένταξη και των νέων ειδικοτήτων στο πλαίσιο και της αλλαγής της φυσιογνωμίας των ΕΠΑΛ.
Επίσης χθες το πρωί η κ. Λαΐτσου επισκέφθηκε και το Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου, όπου κατέγραψε, ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Παράλληλα κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών μεταβαίνουν στα σχολεία για τις απαιτούμενες συντηρήσεις.
magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: