Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Γκρουπ ανάπηρων … κομπάρσων δρουν και στο ΒόλοΟργανωμένα γκρουπ αναπήρων, τους οποίους εκμεταλλεύονται σύγχρονοι έμποροι της ανθρώπινης δυστυχίας, δρουν και στο Βόλο, όπως δήλωσε στην πρωινή ζώνη της ΕΡΑ Βόλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας, κ. Λάμπρος Παρασκευάς.

Τα γκρουπ αυτά είναι ανεξάρτητα από τους γνωστούς Βούλγαρους επαίτες που έχουν κατακλύσει τις πλατείες του Βόλου και διακινούνται κυρίως, μέσω Αθήνας και Θεσσαλονίκης κατά τις περιόδους των γιορτών και των λεγόμενων «νεκρών» περιόδων.
Τα λεωφορεία που τους διακινούν, σταθμεύουν συνήθως στον Αλμυρό και από εκεί, οι ανάπηροι διοχετεύονται σε διάφορες περιοχές. Αξιοσημείωτο είναι, όπως είπε ο κ. Παρασκευάς, πως από τα άτομα αυτά, μόνο 2-3 είναι πραγματικά ανάπηροι, ενώ οι υπόλοιποι είναι … κομπάρσοι, που παίζουν αυτό το ρόλο, στο θέατρο που έχουν στήσει κάποιοι επιτήδειοι.

«Το να εμπορεύεσαι την αναπηρία σου είναι ότι χειρότερο» δηλώνει ο κ. Παρασκευάς, εξηγώντας γιατί το Σωματείο έχει ξεκινήσει – εδώ και καιρό – εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το φαινόμενο της επαιτείας, καλώντας τους να μη βοηθούν στην περαιτέρω γιγάντωση του φαινομένου.

Συντάκτης: ΕΛΕΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ , πηγή : ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: