Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου καταγγέλλει ο Θανάσης Νάκος

Στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου του Βόλου, απάντησε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέροντας πως: 


«Προκειμένου να περιοριστούν οι δαπάνες και να βελτιωθεί η ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών, αποφασίστηκε η αναδιάταξη των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, με πλήρη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, οικονομικών και ανθρώπινων του ΕΣΥ».


Όπως τόνισε στην Ερώτησή του ο βουλευτής, οι προτάσεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, που βιώνουν οι γιατροί και οι ασθενείς στο νοσοκομείο του Βόλου, καθώς στηρίχθηκαν σε στατιστικά στοιχεία του τελευταίου έτους (2010), που οι κλινικές υπολειτουργούσαν λόγω της γνωστής ελλείψεως υλικών και αναισθησιολόγων.


Ο κ. Νάκος, σχολιάζοντας την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Δυστυχώς, η κυβέρνηση προαναγγέλλει περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε πλήρη αντιδιαστολή με τις ανάγκες της πόλης, των γιατρών και των κατοίκων της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: