Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Νέα Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου σχετικά με τον Υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και την παράβαση του αυτοδιοίκητου του Ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε σήμερα νέα Ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στην Δ΄ Εθνική κατηγορία και τις παραβιάσεις που αυτή η απόφαση επιφέρει στο αυτοδιοίκητο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
            Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, μετά την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, που ελήφθη από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την εξαφάνιση από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, που υπήρξε η καλύτερη επαρχιακή ομάδα του περσινού πρωταθλήματος, πολλά είναι τα ερωτηματικά σε όλους τους πολίτες του Νομού Μαγνησίας αλλά και στους φιλάθλους της χώρας. Στην πραγματικότητα, εκτός από τις διαφαινόμενες πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες εξυπηρετεί η καταδικαστική για τον Ολυμπιακό Βόλου απόφαση της επιτροπής σας, ταυτόχρονα έχει γίνει σωρεία παραβιάσεων των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία όχι μόνο των κανόνων του Ελληνικού, αλλά και του διεθνούς ποδοσφαίρου, όπως αυτοί ορίζονται από τα αρμόδια όργανα της UEFA και της FIFA. Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου δεν μπορεί να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα, αντίθετα με όσα ορίζει το πειθαρχικό δίκαιο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
            Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Νάκος ζητά ευθέως από τον αρμόδιο Υπουργό να μάθει  εάν ισχύει στην Ελλάδα  το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, σύμφωνα με τις επιταγές της FIFA όπως επίσης και εάν η μη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, οφείλεται στην έλλειψη πιστοποιητικού της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του άρθρου 77α  παρ. 3 του Ν. 2725/99, όπου υπάρχει ρητή νομοθετική πρόβλεψη ότι δεν υπερισχύει των κανονισμών της ΕΠΟ, συμβατή φυσικά με το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
            Επιπλέον, ο Βουλευτής του νομού τονίζει ότι την 11-8-2011 και μετά την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, για παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου στη SUPER LEAGUE με -10 βαθμούς  ο κ. Γερουλάνος δηλώσε, ότι η πολιτεία έχει «εργαλεία» να επιβάλλει την βούλησή της. Με δεδομένο, ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο, αλλά επιτροπή του Υπουργείου, η εφαρμογή αντίθετων προς την ΕΠΟ αποφάσεων περί αδειοδότησης των ομάδων, παραβιάζει ευθέως το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η FIFA για το λόγο αυτό απέκλεισε το 2006 τις Ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Συνεπώς, ο βουλευτής ζητά να μάθει από τον Υπουργό Πολιτισμού εάν αναλαμβάνει την ευθύνη νέας ενδεχόμενης εμπλοκής σε βάρος των Ελληνικών ομάδων, καθ΄οσον γνωρίζουμε όλοι, ότι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της FIFA η οποία τιμωρεί αμείλικτα τέτοιες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: