Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Γιάφκα διεθνών τρομοκρατών αποκάλυψε η έκρηξη χειροβομβίδας στη Θεσσαλονίκη!

- Βρέθηκαν: Δυο καλάσινικοφ, 5-6 κιλά άγνωστης εκρηκτικής ύλης
- Ενα υποπολυβόλο σκόρπιον και ένα αντιαρματικό ανατολικού τύπου
- 32χρονος κουρδικής καταγωγής ο νεκρός
- Ανησυχία στην ελληνική κυβέρνηση για την αντίδραση της Τουρκίας


Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική και στην ΕΥΠ, όταν η εξονυχιστική έρευνα στο υπόγειο διαμέρισμα της Τριανδρίας, στο οποίο σκοτώθηκε ένα άτομο από έκρηξη χειροβομβίδας, έφερε στο φως μέσα από ειδική κρύπτη βαρύτατο πολεμικό οπλισμό.

Σε ασφαλισμένο χώρο στην κουζίνα βρέθηκαν 2 καλάσνικοφ, 5-6 κιλά άγνωστης εκρηκτικής ύλης, ένα υποπολυβόλο σκόρπιον και ένα αντιαρματικό ανατολικού τύπου.

ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική οδηγούνται σε ομάδες των οποίων η δράση σε ελληνικό έδαφος ενδεχομένως να φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση αφού τα παρακλάδια τους οδηγούν σε κουρδικές ομάδες. Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Τουρκία.

Ο νεκρός από την έκρηξη που έγινε στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου δεν είναι κάποιος από τους ενοικιαστές. Eίναι ένας 32χρονος κουρδικής καταγωγής.

Οι αστυνομικοί που γνώριζαν ότι το σπίτι ενοικιάζεται από δυο Κούρδους μετανάστες θεώρησαν αρχικά πως το θύμα της έκρηξης είναι ο ένας από τους δύο.

Όταν όμως ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να αναγνωρίσει το πτώμα την άκουσαν να τους λέει πως δεν είναι κανείς από τους ενοικιαστές της, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο, αγνώστων στοιχείων, που είχε δει να τους επισκέπτεται κάποιες φορές.

Όπως και να 'χει οι αστυνομικοί αναζητούν τους άλλους δυο Κούρδους που είχαν νοικιάσει το σπίτι καθώς φαίνεται πως έχουν μπροστά τους ένα κύκλωμα βομβιστών. Και ειναι βέβαιοι οτι ο ένας από τους δυο που υπέγραψε το συμβόλαιο εδωσε ψευτικα στοιχεία.

Κλειδί στην υπόθεση θεωρούνται οι επαφές που φαίνεται πως είχαν με ζευγάρι Τούρκων, επίσης κουρδικής καταγωγής, εναντίον του οποίου υπήρχε Γερμανικό ένταλμα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Tο διαμέρισμα των 40 τετραγωνικών κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε, οι ζημιές ήταν μεγάλες αφού η έκρηξη έγινε σε κλειστό χώρο και ευτυχώς δεν εξερράγη και η δεύτερη χειροβομβίδα που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του ο άγνωστος άνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: