Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

«Ξεφουσκώνει» η ζύμη του Κατσέλη

Η ιστορική επιχείρηση Κατσέλης βρίσκεται στα πρόθυρα του «λουκέτου» ακολουθώντας τα βήματα πολλών επιχειρησέων δυστυχώς που παρουσιάζουν μεγάλες ζημίες λόγω κρίσης.
Η, για δεκαετίες, επιτυχημένη επιχείρηση στο χώρο του ψωμιού τους τελευταίους τρεις μήνες κινδυνεύει με υπαγωγή στο άρθρο 99 προκαλώντας αναστάσωση στους εργαζομένους της εταιρείας. 


Η εταιρεία από τις 5 Αυγούστου και παρά τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με τις τράπεζες, δεν έχει λάβει χρηματοδότησαη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πλεον σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές του προσωπικού και στην εξόφληση των προμηθευτών. Οι 700 εργαζόμενοι στον όμιλο αγωνιούν για το μέλλον της επιχείρησης και σε επιστολή που έστειλαν την περασμένη Παρασκευή στις τράπεζες, εξηγούν μεταξύ άλλων «Είναι πλέον θέμα ημερών η κατάρρευση της Nutriart και η απώλεια 700 θέσεων εργασίας».

Στην πραγματικότητα, ο «κατήφορος» στα κέρδη του ομίλου Κατσέλη (πλέον Nutriart) μετρά δύο χρόνια με την εταιρεία να κάνει απέλπιδες προσπάθειες να επανέλθει στα παλιά της επιχειρηματικά δεδομένα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν όμιλο κολοσσό στο χώρο των αρτοποιημάτων που έλυνε και έδενε στην ελληνική βιομηχανία. Ο ιδιοκτήτης της Nutriart, Γιώργος Δαυίδ, στο πλαίσιο συμφωνίας που έκανε με τις τράπεζες μέσω της εταιρείας Tinola Itd, έβαλε στα ταμεία της Nurtiart το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι τράπεζες που υπέγραψαν στις 4 Αυγούστου το σύμφωνο συνεργασίας για την αναχρηματοδότηση και νέα δανειοδότηση της εταιρείας. Οι τράπεζες καθυστερούν, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και πληροφορίες κάνουν λόγο για απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές της εταιρείας, πράξη που αποτελεί κακούργημα. Το κύρος της επιχείρησης φθίνει και η κατάσταση εκτροχιάζεται με αποτέλεσμα να έρχεται βοήθεια απο έξω... από την Ernest & Young στην Ελλάδα και δη από τον κ. Γιώργο Μομφεράτο. Όλες οι ελπίδες της ιδιοκτησίας και των εργαζομένων στηρίζονται σε εκείνον, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει ακόμη λύση στο θέμα με τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: