Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Παγωνιά με ισχυρούς ανέμους


Παγωνιά με ισχυρούς ανέμους
Χιονόνερο ή χιόνια θα σημειωθούν στην Ανατολική χώρα την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή επικράτηση βόρειων ανέμων 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.


Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι  2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και θα χιονίσει στη Χαλκιδική της πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα ανατολικά βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη  Κρήτη θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές που τοπικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα Δωδεκάνησα  θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 7 μποφόρ και πιθανώς στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: