Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Συμβουλές και οδηγίες προς λουόμενους της ζωής

Συμβουλές και οδηγίες προς λουόμενους της ζωής«Πω πω καλά μούντζα μου ρίξανε; Γιατί μου πάνε όλα στραβά;». Η απάντηση είναι απλή… Γκουχ γκουχ: Γιατί είσαι αρχίδι και κακός άνθρωπος. Θα έπρεπε να τελειώσει η συζήτηση εδώ αλλά για τυχόν απορίες θα εξηγήσω τι εννοώ.

Τον εκάστοτε τύπο/τύπισσα που του έριξες παναγίες άνευ λόγου, επειδή έβγαλε την μούρη του αυτοκινήτου του λίγο πιο έξω από ότι θα έπρεπε, αφού δεν μπορούσε να δει από τα παρκαρισμένα, όπως άλλωστε κάνεις και εσύ, τον θυμάσαι? Ελπίζω πως ναι, γιατί αυτή η δόση χολής και κακίας που έβγαλες, μάλλον είναι η αιτία που για κάποιο μαγικό λόγο ο υπάλληλος στο βενζινάδικο ξέχασε τα κλειδιά σου μέσα στο αυτοκίνητο και αυτό κλείδωσε αυτόματα, ενώ εσύ βιάζεσαι να το πάρεις από το πλύσιμο και να πας σε ραντεβού. Είναι επίσης η αιτία που παρόλο που το καπάκι από τον καφέ σου, ενώ ήταν ερμητικά κλειστό όλες τις υπόλοιπες μέρες, σήμερα ήταν προβληματικό και σε έκανε χάλια. Θα ενοχοποιούσα και την κουτσουλιά που έφαγες στο μέτωπο αλλά για το συγκεκριμένο θέμα οι απόψεις διίστανται.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά σε αυτή τη ζωή και είναι κοινό μυστικό πως ό,τι δίνεις, παίρνεις. Πες το κάρμα, πες το Θεό, πες το Βούδα… το θέμα είναι ότι όταν είσαι «κακός» άνθρωπος θα το βρεις μπροστά σου. Και όχι, αυτοί που έχουν άπειρα λεφτά και απαίσια συμπεριφορά ή γενικά έχουν προκαλέσει πόνο και δυστυχία σε άλλους ανθρώπους, δεν την γλυτώνουν. Το ψεύτικο χαμόγελο είναι φτιαγμένο συνήθως από καταχρήσεις που όλοι ξέρουμε και ποιες είναι και που οδηγούν. Τις περισσότερες φορές η ψευτογκλαμουριά που βλέπεις και θαυμάζεις είναι οφθαλμαπάτη. Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα σου φτάσουν για καλύψεις μια άδεια ζωή. Σταμάτα λοιπόν να χαίρεσαι , που μαζί σου δεν έχει να φάει και ο γείτονας και άρχισε να συμπάσχεις. Μην κοροΪδεύεις κάτι επειδή δεν το καταλαβαίνεις ή γελάς και κριτικάρεις με τον χειρότερο τρόπο το παρδαλό κολλητό παντελόνι που φοράει ο υπέρβαρος νεαρός που μόλις σε προσπέρασε στο δρόμο.
Θέλει εξάσκηση δεν λέω. Μεγαλώσαμε πιστεύοντας πως ο καθένας μας είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους και αν δεν είναι σαν και εμάς, είναι για γέλια και για να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί όλα πάνε κατά διαόλου. Ένα είναι το “cheat” στον κόσμο που ζούμε. Να αγαπάς και να δίνεις ανιδιωτελώς. Να μαθαίνεις να συγχωρείς αυτούς που σου έκαναν κακό. Έτσι κι αλλιώς το μόνο που ζητάνε είναι σημασία και κάτι να ασχοληθούν. Προχώρα παρακάτω με τη ζωή σου και μην ασχολείσαι με μικρότητες που έχουν ως αποτέλεσμα να σου ρίχνουν την ψυχολογία. Κάνε θετικές σκέψεις όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, βοήθησε κάποιον όταν μπορείς και μην κοιτάς μόνο τον εαυτό σου…
Μπορεί να φαντάζουν βουνό οι δυσκολίες μετά από μια μεγάλη απόφαση, ίσως και ανίκητες αλλά, όπως έχει αποδειχθεί όλα ξεπερνιούνται. Το καλό και το κακό, το σωστό και το λάθος το ξεχωρίζουμε ενστικτωδώς από μικροί. Το θέμα είναι τι επιλογή κάνουμε και τι επιπτώσεις έχουν στους γύρω μας αυτές. Η δύσκολη συνήθως είναι και η σωστή. Έτσι είναι τα πραγμάτα και κατά βάθος όλοι το γνωρίζουμε. Μπορεί να ακούγεται μαλακία και σαν παραμύθι αλλά, το καλό που κάνεις είναι ανταποδοτικό. Θα σου γυρίσει στο πολλαπλάσιο. Μάθε να αγαπάς λοιπόν γιατί δεν έχεις λόγο να κάνεις το αντίθετο!  Have a nice day :)
~ Your wake up call

Δεν υπάρχουν σχόλια: