Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Ψυχρολουσία από λογαριασμό ΔΕΥΑΜΒ

Ψυχρολουσία από λογαριασμό ΔΕΥΑΜΒ
«Ψυχρολουσία» αποτέλεσε για καταναλωτή της ΔΕΥΑΜΒ, ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο συγκεκριμένος καταναλωτής είναι έτοιμος να φθάσει μέχρι και τον Εισαγγελέα, όπως κατήγγειλε έξαλλος χθες στον «Τ» για το «φουσκωμένο» λογαριασμό νερού που παρέλαβε προ ημερών. Σύμφωνα με το «μπιλιετάκι» της ΔΕΥΑΜΒ, ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει έως τις 30 Αυγούστου, ποσό 192,10 ευρώ για την αξία του νερού που κατανάλωσε το πρώτο τρίμηνο του 2013 και για τέλη αποχέτευσης.
Το «φουσκωμένο» ποσό μάλιστα αφορά την περίοδο από 1η Απριλίου έως τέλος Ιουνίου, το πρώτο τρίμηνο κατανάλωσης της ΔΕΥΑΜΒ για το 2013. Μόνο που όπως αναφέρει ο καταναλωτής, ούτε το ποσό ούτε τα κυβικά νερού που αναγράφονται στο λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ είναι αυτά που κατανάλωσε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως κατήγγειλε, η καταμέτρηση της κατανάλωσης δεν έγινε στον προβλεπόμενο χρόνο, στις αρχές δηλαδή Ιουλίου, αλλά στο τέλος του μήνα, με αποτέλεσμα η ένδειξη στο υδρόμετρο να είναι μεγαλύτερη από αυτή που κανονικά θα έπρεπε να είναι. Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε, διότι όσο αυξάνεται η κατανάλωση τόσο η τιμή ανά κυβικό μέτρο παίρνει την ανιούσα και μαζί και τα τέλη αποχέτευσης.
Οπως αναφέρει, κατάφυγε στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη. Υποστήριξε δε, ότι οι υπάλληλοι δε δέχθηκαν καν να τον διευκολύνουν για την πληρωμή του λογαριασμού με διακανονισμό. Πάντως από το αρμόδιο τμήμα της επιχείρησης έγινε παραδεκτό ότι καθυστερεί η καταγραφή των ενδείξεων των υδρομέτρων, λόγω έλλειψης προσωπικού. Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι για να μην αδικούνται οι καταναλωτές, εφαρμόζεται πρόγραμμα αναγωγής για τον υπολογισμό των κυβικών μέτρων νερού που έχει καταναλώσει ο κάθε καταναλωτής, άσχετα με την ένδειξη του υδρομέτρου.
  • Πηγή:taxydromos.gr
  • Συντάκτης:Ελένη Χάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: