Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Από βδομάδα κορύνες στη Δημητριάδος και … κάγκελα αποτροπής στάθμευσης

Προχωράει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προχωρά η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής;


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τοποθετηθούν κορύνες στο τμήμα της οδού Δημητριάδος, από Φιλελλήνων μέχρι Ιωλκού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και τις απογευματινές ώρες που δεν θα κυκλοφορεί ο γερανός της τροχαίας, ενώ ίσως ξεκινήσει και η τοποθέτηση αποτρεπτικών κιγκλιδωμάτων παράνομης στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, μετά την καταγραφή σημείων που ήδη ξεκίνησε.

Όπως ανέφερε σήμερα, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, ο γερανός και η Τροχαία θα κάνουν τη δουλειά τους, και από χθες απομακρύνουν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά είναι προφανές ότι δεν μπορούν να βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο.
«Ο Δήμος είναι πολύ κοντά στο να τοποθετήσει κορύνες. Ο γερανός είναι ευνόητο, ότι και για λόγους ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι, οπότε πρέπει να δούμε τι θα γίνει τις απογευματινές ώρες, για να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή στην οδό Δημητριάδος. Είναι πολύ πιθανόν και την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε εξελίξεις.
Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου γνωμοδότησε θετικά για την τοποθέτηση κορυνών και απομένει απλά να υλοποιηθεί», επισήμανε ο αντιδήμαρχος.
Παράλληλα με τις κορύνες αναμένεται να μπουν και κάγκελα αποτρεπτικά στην παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων στην οδό Δημητριάδος και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, καθώς μετά από ενέργειες που έγιναν εδώ και μισό περίπου χρόνο, ωρίμασαν οι δύο αυτές παρεμβάσεις, επισήμανε ο αντιδήμαρχος.
Ο Νίκος Μόσχος ανέφερε ότι όταν ο Δήμος Βόλου, ξεκίνησε να κάνει την προμήθεια των κιγκλιδωμάτων, είχαν επιλεγεί ιδιαίτερα καλαίσθητα, όπως αυτά που διαθέτει η Θεσσαλονίκη στους κεντρικούς δρόμους, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι βγήκε μια τελευταία υπουργική απόφαση, που απαγορεύει στους Δήμους να βάζουν, όποια κάγκελα επιλέγουν και όπως θέλουν και βάζει ένα πολύ συγκεκριμένο πρότυπο. Συνεπώς, τόνισε ο αντιδήμαρχος, η όλη διαδικασία πήγε ξανά πίσω και ξεκίνησε πάλι από την αρχή.
Επέκταση του γερανού σε άλλους δρόμους;
Με τις κορύνες που

θα τοποθετηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως ξεκινήσει και η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων, καθώς ήδη γίνεται καταγραφή των σημείων που θα τοποθετηθούν στο κέντρο της πόλης, ανέφερε.
Ερωτηθείς για την αφαίρεση των κορυνών, ο Νίκος Μόσχος ανέφερε ότι θα αποφασίσει η επόμενη Δημοτική Αρχή, ενώ για το μέτρο της απομάκρυνσης των αυτοκινήτων με γερανό, επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και ανέφερε ότι, αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου στη Δημητριάδος, θα εξεταστεί αν θα επεκταθεί και σε άλλους δρόμους.
Μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής
Για το θέμα μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι είναι θέμα της υπηρεσίας και ο Δήμος Βόλου από το 2011, σε συνεννόηση με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος βρήκε οικόπεδο, έγιναν οι διαδικασίες παραχώρησης, έγιναν οι συμβολαιογραφικές πράξεις, μεταγράφηκαν, πήγαν στο υπουργείο και βγήκαν σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Το θέμα είναι την ανέγερση του νέου κτιρίου να την εντάξει σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να γίνει το κτίριο.
«Απ’ ότι μας λένε στις επαφές που έχουμε, μας λένε ότι ο Βόλος έχει μπει πλέον σε πρώτη προτεραιότητα και τα επόμενα χρήματα που θα βρεθούν θα πάνε στην ανέγερση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας.

1 σχόλιο:

sherlina halim είπε...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini